Антъни Джошуа няма търпение да се бие с Тайсън Фюри, но не вижда как той ще спечели реванша срещу Олександър Усик. Фюри загуби от Усик през май в сблъсъка им за безспорната титла, но ще получи шанс за изкупление на 21 декември, когато ще се срещне отново с непобедения украинец.

Успех на Фюри може да доведе до сблъсък за всички трофеи срещу Джошуа, който ще чака да срещне победителя, ако надвие Даниел Дюбоа в собствения си сблъсък за световната титла на 21 септември. Джошуа вярва, че трябва да има мач с Циганския цар, но очаква Усик да постигне втора победа над сънародника му

Той заяви в интервю за Queensberry Promotions: "Мисля, че в началото ще бъде труден двубой, а след това ми се струва, че Усик отново ще спечели. Той е боксьор от класа, а аз чувствам, че Усик е един от най-добрите там. Затова смятам, че той ще спечели."

Относно евентуален сблъсък с Фюри през 2025 г. той добави: "Трябва да се случи, просто отнема много време, но трябва да се случи. Но той има пълни ръце, както и аз. Нека и двамата да си свършим работата и ще видим една положителна 2025 г. Сигурен съм в това, защото знаем, че хората, които слушат, искат да се случат добри неща. Но нека се съсредоточим върху Даниел, това е основната ни цел и ще видим какво ще се случи там."

Джошуа явно е съсредоточен върху настоящата си задача, но ако и двамата спечелят, британецът може да получи два огромни хонорара срещу Фюри. Независимо от резултата, интересът към един изцяло британски мегасблъсък все още ще бъде огромен, като се има предвид, че за него се настоява от няколко години насам.

Самият Ей Джей загуби два пъти от Усик, но се подобри и се доближи до шампиона при реванша им през 2022 г. Фюри ще трябва да направи същото, но е изправен пред трудна битка, след като почти бе нокаутиран от украинеца в първата им среща.