Еди Хърн нападна Дионтей Уайлдър и заяви, че той „никога не е побеждавал елитен боксьор от  тежка категория“ преди очаквания сблъсък срещу Антъни Джошуа. Смята се, че екипът на Уайлдър е оптимист, че ще постигне споразумение за мегабитка срещу Джошуа, която вероятно ще се проведе в Саудитска Арабия в началото на следващата година.

Двукратният световен шампион Джошуа гарантира, че очаква с нетърпение сблъсък след триумфа си с нокаут над Робърт Хелениус миналия уикенд. Сега погледът му е твърдо насочен към Бронзовия бомбардировач, като неговият промоутър също се прицели в противника и изрази объркване относно това как той е уважаван толкова високо.

„Не мога да повярвам колко високо хората оценяват Дионтей Уайлдър“, каза Хърн пред Boxing Social. „Той никога не е побеждавал боксьор от топ 5 в тежка категория. Луис Ортис е най-добрата му победа - той беше разбит в първата битка, губеше със 7-0 във втората битка. Той никога не е побеждавал елитен боксьор от тежка категория.“

Победата на Джошуа над Хелениус, заместник на отстранения заради допинг Дилиан Уайт, беше втората му поредна победа след последователните му загуби от Олександър Усик.  Хърн сподели радостта си от първия нокаут на 33-годишния боксьор от почти три години и е уверен, че суперзвездата ще успее да надвие Уайлдър.

„Мисля, че той може спокойно да победи Дионтей Уайлдър, но може и да бъде победен от Дионтей Уайлдър“, обясни той. „Хубавото е, че той получи – какво беше – седем рунда срещу висок опонент, който може да удря силно? Мисля, че е трудно да се възпроизведе силата на Дионтей Уайлдър. Но винаги съм смятал, че Ей Джей може да победи Дионтей Уайлдър“.