Бившият шампион на WBC в тежка категория Дионтей Уайлдър обяви, че Олександър Усик е отхвърлил множество оферти за много пари, за да се изправи срещу него. Усик трябва да защитава своите титли на WBO, IBO, IBF, WBA срещу задължителния претендент Даниел Дюбоа на 26 август в Полша. При условие, че Усик победи, има слухове, че той ще направи още една защита на титлата си през месец декември в Саудитска Арабия.

Уайлдър се опитва да финализира есенна битка с Анди Руис - с потенциален сблъсък през декември, който също е в процес на работа, с Антъни Джошуа в Саудитска Арабия. В един момент Усик обсъди сценария да се изправи срещу Уайлдър през лятото, но Бронзовият бомбардировач твърди, че украинеца го е страх.

„Не мисля, че на Усик наистина му пука. Докато не трябва да се бие с мен. Не мисля, че му пука, стига да не трябва да се бие с мен, всичко е наред, защото този човек е ужасен от мен“, каза Уайлдър пред 78SPORTSTV.

„Той ме избягваше толкова много пъти и аз знам защо. Аз съм в бизнеса и знам. Предлагали са му много пари, за да се бие с мен, много пъти. Но той е отказвал. Просто не искат проблеми с Bomb Squad."

Битката на Уайлдър с Руис, санкциониран от WBC като финален елиминатор, все още е забулена в неизвестност. Руис и неговите ръководители изискват равно поделяне на парите, след като им беше предложено 70-30 разделение в полза на Уайлдър. Уайлдър наскоро заяви, че никога няма да се съгласи на равномерна раздяла с Руис.