Човекът, който нанесе второто поражение в кариерата на Саул Канело Алварес, направи прогнозата си за предстоящата битка между двама безспорни шампиони. Канело се изправя срещу Джермел Чарло тази нощ в бой за четирите пояса в супер средна категория. Чарло се изкачва две теглови категории за предизвикателството. Освен новата дивизия, той не е бил на ринга в продължение на 16 месеца, като през това време лекува сериозна травма на ръката.

Това, с което разполага, е височина и обхват, както и може би малко скорост, в зависимост от това как ще се справи с увеличаването на теглото си. Чарло също така се възползва от мнението, че Канело е в упадък след една загуба и две победи по точки, които според много фенове щяха да бъдат нокаути в най-добрите му години.

Човекът, който даде старт на това мнение, е Дмитрий Бивол и той се включи в социалните мрежи преди двубоя, за да направи своя избор.

"Ще бъде интересна битка. Мисля, че Канело трябва да спечели. Но ще бъда щастлив, ако Чарло спечели. Интересувам се от обединителен двубой в категорията след това", написа Бивол.

Миналата година Бивол победи Канело с единодушно решение, за да запази непобедения си рекорд и да запази световната си титла на WBA в лека-тежка категория. По пътя му помогнаха силният удар и отличните основи, както и фактът, че е по-едрият мъж. Това беше едва втората загуба в легендарната кариера на Канело Алварес и първата от близо десетилетие, след като през 2013 г. Флойд Мейуедър го победи.

Дълго време се говореше, че Канело не иска нищо повече от реванш с Бивол, но споровете за паричните суми и най-вече за теглото провалиха такава битка.