Боксовият промоутър Еди Хърн каза, че шампионът по бокс в полутежка категория на WBA Дмитрий Бивол планира да проведе следващия си мач през октомври. В момента се водят преговори с потенциални съперници. За последно руският шампион защити титлата си през ноември 2022 г., тогава той победи мексиканеца Жилберто Рамирес със съдийско решение. След тази битка непрекъснато се говори за две битки супер битки с участието на Дмитрий Бивол.

Първата беше реванш срещу Канело Алварес, а втората мач обединяващ титлите с Артур Бетербиев. За съжаление и Алварес, и Бетербиев вече имат насрочени битки и няма да са противници на Бивол. Той все още няма противник, но иска да се върне през октомври, което ще означава, че е почивал почти 1 година.

„Бивол ще се върне на ринга през октомври. Защо мислите, че не се бие? Защото беше контузен. Той ще бъде готов да се завърне през октомври“, обяви Еди Хърн.

Ако потърсим съперник на руснака в ранглистата на  WBA в полутежка категория, Бивол е следван от трима британци - Джошуа Буаци, Дан Азис и Антъни Ярд, както и американеца Джо Смит. Със Смит Бивол вече се боксира и го победи. На Буаци и Азис бяха предложени битки с Дмитрий, но и двамата отказаха.

Следователно екипът на Дмитрий ще отиде по-надолу в списъка. Следващ е третият номер в рейтинга на WBA Антъни Ярд. Самият Бивол каза, че Ярд става все по-добър и по-добър, така че може би това ще е следващото предизвикателство за него.