Оскар де ла Оя явно е решил да счупи рекорда по брой прогнози за двубоя Канело Алварес срещу Джермел Чарло, който ще се проведе тази неделя в Лас Вегас (САЩ). Последната прогноза на Де Ла Оя (имаше две предишни) е записана на борда на самолет. Бившият промоутър на Канело се опита ясно да покаже силните и слабите страни на мексиканеца и Чарло - получи се забавно и много добре.

„Изглежда, че ще бъде добра битка“, прогнозира Златното момче. „Очевидно е, че Канело (мисли, избира точната дума) е много здраво стъпил. Тежи на краката си. Той буквално се движи по ринга, сякаш ходи по плаващи пясъци. Но мисля, че ако продължи да хвърля онези тежки бомби по ръцете и раменете на Чарло, почти сигурно е, че ръцете на Джермел ще паднат сами. И тогава, в по-късните рундове, Канело ще го свали. Може би дори ще забави края.”

"Но!“ продължава Де Ла Оя. „Ако Чарло постоянно удря крошета. Ако удвоява скоростта и нанася удари с предната си ръка. Ако хвърля комбинации и се движи, спазвайки дистанция, може да създаде много проблеми на Канело. Също като Бивол (Де Ла Оя е промоутър на Бивол). Той удари и проби дистанцията, удари и проби дистанцията. Просто трябва да спазваш дистанция и да използваш удара си.”

И ето окончателната присъда на Де Ла Оя: „Това ще бъде или лесна победа за Канело, или майсторски клас от Чарло“.