Вчера в Лас Вегас (САЩ) се състоя официалната процедура по церемониалното пристигане на главните участници в шоуто в T-Mobile arena - там в неделя сутринта българско време ще се бият абсолютните световни шампиони мексиканецът Канело Алварес и американецът Джермел Чарло.

Чарло (35-1-1, 19 нокаута) подхожда към битката като аутсайдер, защото ще трябва да се състезава две категории над нормалното си тегло. Той ще измине пътя от средна (до 69,9 кг) до супер средна (до 76,2 кг) и ще се опита да отнеме всичките колани от Канело Алварес (59-2-2, 39 нокаута).

Канело каза от сцената, че чувства „любов и подкрепа и  е много горд да представлява Мексико. Чувствам, че най-накрая се приближавам към битката в 100% форма. Не искам да казвам много в момента. Предпочитам да правя това в събота вечер. Ще видите един различен Канело. Какво мисля за Чарло? Какъв велик боец. Боксира добре, здрав е и няма какво да губи. Той наистина е добър, но има причина да държа позицията си толкова дълго“, обяви мексиканецът.

Алварес използва очила за виртуална реалност, за да проведе боксов мач с компютърна симулация.

Феновете на мексиканеца се опитаха да попречат на излизането на Чарло - те скандираха "Ка-не-ло!" Джермел не се трогна.

„След като победя Канело, целият свят ще крещи „Чар-ло! Чар-ло! Чар-ло!“ Моят ред е, моят момент, моят момент. Време е да блесна. Целият свят смята, че Канело е най-добрият в света, нали? И дойдох да покажа защо се смятам за един от най-силните. Ще направя това за хора като мен - гладни бойни кучета, истински животни. Създаден съм за моменти като тези.”