Шампионът на IBO, IBF и WBA в тежка категория Антъни Джошуа (19-0, 19 КО) е предпазлив относно признанието на Карлос Такам (35-3, 27 KO), че се е поучил от предишните си поражения.

36-годишният францизин с камерунски корени стана новият претендент за титлите на Джошуа, след като най-добрия български боксьор на професионалния ринг Кубрат Пулев се оттегли от битката заради контузия в рамото преди по-малко от две седмици.

Единствените три загуби на Карлос Такам са от шампиона на WBO Джоузеф Паркър, най-добрия руски боксьор в тежка категория Александър Поветкин и от по-малко известния Грегъри Тони, но французина настоява, че всички те са му помогнали да стане по-добър боец.

Тази седмица Такам заяви, че грешките, допуснати по време на подготовката му за битката с Паркър, са допринесли за загубата му, а 28-годишният Антъни Джошуа заяви: " Ако той се е поучил от загубите си, както казва, това ще бъде трудна битка за мен".

"Трябва да се учите от грешките си. Това прави всеки добър боец. За известно време той (Такам) беше далеч от битка за световна титла, а сега му се откри нова възможност и той няма да се даде лесно, защото може би си мисли: "Това е друга възможност, която не искам да пропусна". В крайна сметка макар и да е научил много неща, ако вляза там и го победя лесно, това ще бъде добра битка за мен", заяви Антъни Джошуа.

Антъни Джошуа с треньора си Роб Макракън

източник: Gulliver/GettyImages

Джошуа: Ще дам на феновете шоуто, което искат

Боксовия сблъсък Джошуа - Такам можете да гледате директно в GONG PLAY и по телевизия DIEMA SPORT 2.

Такам вярва в шансовете си срещу Антъни Джошуа