Карлос Такам планира да насочи силата на ударите си към тялото на Антъни Джошуа, когато двамата се изправят един срещу друг тази събота на стадион "Милениум" в Кардиф, Уелс.

Роденият в Камерун боксьор предупреди шампиона на IBF, IBO и WBA в тежка категория, че се е поучил от грешките, които са довели до предишните му загуби.

Такам, 36-годишен, влиза в тази битка след 12-дневно предизвестие, след като родната гордост в света на професионалния бокс Кубрат Пулев се оттегли от срещата, след като получи контузия в рамото.

Предишните поражение в кариерата на Карлос Такам са от Грегъри Тони, Александър Поветкин и Джоузеф Паркър.

Последната от тях дойде от шампиона на WBO Паркър в Нова Зеландия миналата година, но Такам е научил урока си от тази среща.

"Трябваше да пристигна в Нова Зеландия по-рано, за да имам време да се климатизирам, изморих се рано в тази битка (с Паркър). Опитвам се да не мисля за загубите като за поражения, това е просто начин да науча нещо ново. Винаги се питам какво бих могъл да направя по-добре в дадената битка", заяви Карлос Такам.

"В битката ми с Джошуа ще е важно да работя върху тялото му, както върху глава, скоростта също ще бъде важна. Ако успея да направя нещо различно от това, което другите боксьори са направили срещу него, ще имам шанс да спечеля с нокаут", добави той.

Такам е по-дребен от Кобрата, за когото Джошуа се подготвяше, а също така е значително по-дребен от Владимир Кличко, за когото шампиона се подготвяше преди това.

Треньорът на Джошуа Роб Макракън призна, че липсата на време за подготовка срещу такъв тип боец като Такам може да се окаже фатална, но той остава уверен, че Антъни Джошуа е достатъчно подготвен, за да спечели срещата.

"Антъни е работил с различни на ръст бойци и вече има натрупания опит, за да се справи с когото и да било. Малкото време за целенасочена подготовка е минус за нас, но съм уверен, че той ще спечели битката", заяви Макракън.