Треньорът на Антъни Джошуа - Роб Макракън, не мисли, че Карлос Такам е по-лесен противник за световния шампион, отколкото родната гордост в света на професионалния бокс Кубрат Пулев.

Роденият в Камерун Такам (35-3-1, 27 KO) е със 7 сантиметра по-нисък от Кобрата (25-1, 13 КО) и има две загуби повече в рекорда си, но ще бъде по-агресивен от Пулев, когато се изправи срещу Джошуа тази вечер в Кардиф, смята Макракън.

Джошуа се похвали: Готов на 100%

"Това не е идеалното стечение на обстоятелствата, защото ние тренирахме три месеца специално за Кубрат Пулев. Такам е по-живият боец, той е много по-агресивен и опасен от Пулев. Гледах битките на Такам срещу Поветкин и Паркър и на тях никак не им беше лесно. Той е много труден за побеждаване", заяви Макракън.

Антъни Джошуа: Излизам като претендент, никой няма да се бие сам

"Най-важното обаче е, че феновете ще спечелят от цялата тази смяна на опонентите, защото Пулев е много опитен и техничен боец. Мисля, че щеше да отнеме време на Антъни да го разгадае и битката щеше да е предпазлива. С Такам положението е по-различно. Мисля, че той ще излезе и ще даде 100% от себе си. Той вярва във възможностите си и ще се опита да нарани Антъни. Затова мисля, че феновете ще бъдат истинските победители в събота вечер. Битката ще бъде грандиозна и смятам, че ще видите страхотно представяне от страна на Джошуа", добави той.

36-годишният Такам е бил нокаутиран само веднъж в 39-е си професионални срещи. Руснакът Александър Поветкин (32-1, 23 КО) го спря в 10-ия рунд на битката им в Москва през 2014 година.

Карлос Такам: Този бой ще промени живота ми

Дали Такам ще бъде нокаутиран за втори път в неговата кариера? Разберете сами тази вечер на живо по DIEMA SPORT 2. Не пропускайте да проследите директно боксовата галавечер в Кардиф с начален час 21:45.