Боксьорът в тежка категория от Великобритания Дилиан Уайт заяви, че неговият сънародник Антъни Джошуа е достигнал своя връх на представяне.

Уайт беше нокаутиран от IBF, IBO и WBA шампиона Джошуа през 2015-та година. До ден днешен и двамата все още са в открита вражда, която започва още от аматьорските им години, когато Уайт записва победа над настоящия крал в дивизията.

29-годишният Уайт има за цел да получи реванш от Джошуа, докато се подготвя за битката си с Робърт Хелениус, която ще проведе тази вечер и ще бъде една от подгряващите срещи преди накрая на ринга един срещу друг да се изправят Антъни Джошуа и Карлос Такам.

"Ако се бия с него (Джошуа) сега, това няма да е в моя полза. Ако спечеля титла или стана задължителен претендент, това ще ми помогне повече. Все още имам много опит да натрупвам. Колкото повече време минава, толкова по-добър ставам и толкова по-лошо става за него. Той достигна своя връх. Той няма да стане по-добър. Единственото, което може да получи, е повече опит. Той не може да стане по-бърз, той не може да стане по-силен", заяви Дилиан Уайт.

"При мен нещата не стоят така, аз мога да стана по техничен, мога да стана по-бърз, мога да стана по-силен и мога да натрупам повече опит. Колкото повече се бави тази битка, толкова по-добре за мен", добави той.

Уайт се надява, че ще получи шанс да се изправи срещу шампиона на WBC Дионтей Уайлдър през февруари, след което победителят да се изправи срещу Джошуа следващото лято.

"Един от тях трябва да се бие с мен. Всеки се опитва да защити непобедения си рекорд и мисля, че ако запазят този рекорд докато се изправят срещу мен ще е страхотно. Искам аз да бъда този, който да ги победи за първи път", завърши Дилиан Уайт.