Шампионът на WBC в свръхтежка категория Реджис Програис от Съединените щати се подготвя за пресконференция с бившия си сънародник Девин Хейни, който се намира в по-ниска категория. Техният двубой лице в лице ще се състои през декември в Сан Франциско, САЩ.  Програис (29-1, 24 нокаута) твърди, че е "открил" нещо специално за Хейни (30-0-0, 15 нокаута). Той обвини съперника, че е измамил, за да няма загуба в статистиката си.

„Чух, че Девин е загубил един бой в Мексико в началото на кариерата си. Но е дал пари, за да не бъде вписана тази загуба в официалния му рекорд. Ако това е вярно, това е най-жалкото изперкано нещо, което съм чувал в бокса. Пресконференцията ни ще бъде във вторник. Надявам се членовете на медиите да не допуснат това да остане покрито“.

Малко по-късно Програис заяви, че е „получил потвърждение. Това не е измислица. Репортери, надявам се, че ще проведете разследване“.

В отговор Хейни заяви, че „само истински идиот би повярвал на подобна шибава история. Ако историята идва от Роли (Роландо Ромеро), това трябва да ви говори нещо“.

Програис твърди, че историята изобщо не е от Ромеро. „Не съм имал никакъв контакт с него. И за да е ясно, не ми пука нито за вас, нито за него. Много повече хора знаят за твоята малка тайна, отколкото ти осъзнаваш. Измамник! 29-1, 15 нокаута“.

Дори беше предложено Програис да покани на пресконференцията човека, за когото се твърди, че е победил Хейни. В коментарите се казва, че това е Ектор Гарсия Монтес (20-8-4, 13 нокаута). Той загуби от Девин през 2017 г. със съдийско решение (74-78, 74-79 и 75-77). Намек, че оценката на съдиите е била в полза на мексиканеца в началото.

Девин Хейни ще се изправи срещу Реджис Програис в битка за световната титла на WBC в супер лека категория на 9 декември в Chase Centre, Сан Франциско, САЩ.

Хейни (30-0, 15 нокаута) наскоро потвърди, че ще премине от лека до супер лека в търсене на повече титли. Американецът е обединен шампион в лека категория. Последното му представяне в лека категория засега ще бъде успеха с  единодушно съдийско решение над елитния украинец Василий Ломаченко. Имаше призиви за реванш, тъй като мнозина в спорта смятат, че Лома е направил достатъчно, за да спечели, но американецът очевидно е продължил напред.