Антъни Джошуа се надява Тайсън Фюри да победи Олександър Усик, за да може най-накрая да направят изцяло британски блокбъстър за феновете. Циганския цар ще изложи на карта титлата си на WBC с надеждата да спечели поясите на Усик в тежка категория на WBA, WBO и IBF на "Огнения ринг" в Саудитска Арабия на 17 февруари.

Който и да спечели, ще стане първият безспорен шампион с четири пояса в историята на тежката категория и ще си тръгне с нов пояс, изработен по този повод. Победителят може да се изправи срещу Джошуа или бившия шампион на UFC в тежка категория Франсис Нгану след сблъсъка им на "Нокаут Хаос" в Саудитска Арабия на 8 март. Очаква се Ей Джей да победи Нгану. Ако това стане, Джошуа ще има или трети бой с Усик, или изцяло британска афера.  Украинецът знаменито надви Джошуа и му отне трите титли в тежка категория през септември 2021 г., а 11 месеца по-късно повтори упражнението в реванша.

"Фюри - Усик ще бъде добър бой", заяви Джошуа пред Sky Sports. "Смятам, че Усик е на ръба. Всъщност не съм притеснен. Просто искам и двамата да са здрави и да излязат на ринга. Това е труден мач. Така че това е всичко, което мога да поискам - да напуснат ринга здрави“.

„Що се отнася до това как ще се развият събитията, в известен смисъл те не засягат живота ми. Не съм като един от онези фенове, които започват да плачат, защото някой е спечелил или загубил. Това е, което е. Утрешният ден идва. Късмет и на двамата."

За Джошуа дългоочакваният сблъсък с Фюри е предпочитан, въпреки че очаква Усик да стане първият човек, който ще победи сънародника му.

"Вероятно възможността да се бия с Тайсън Фюри, ме кара да стискам палци за него. Мисля, че това е по-добър двубой за феновете и за мен самия. Но мисля, че Усик ще победи".

Фюри срещу Усик има клауза за реванш. Така че, дори ако украинеца спечели в "Огнения ринг", той ще трябва да победи отново Фюри, преди да се състои трилогия с Джошуа.

Междувременно се очаква Джошуа да се насочи към титлата на IBF, която ще се оваканти, когато Фюри и Усик потвърдят, че ще се бият на реванш, вместо да се изправят срещу задължителния претендент Филип Хъргович.