Във все по-отчаяното търсене на съперник на Тайсън Фюри, той вече е свързван със световния шампион на IBF в полутежка категория, Джай Опетая. На фона на неуспешните преговори за битка с Олександър Усик, за да стане безспорен шампион в тежка категория, Фюри поиска опонент през лятото, но няма подходящи противници.

В сряда Циганския цар бе в Австралия, за да гледа своя приятел Джоузеф Паркър, който спечели с нокаут в първи рунд. Веднага се появиха информации, че Фюри ще се бие с местния боксьор Демси Макийн, който е непобеден до тук. Но днес излезе нова интересна възможност за Фюри.

Мениджърът на Джай Опетая, Мик Франсис, каза пред вестник Сидни Морниг Хералд, че са започнали преговори неговият човек да получи шанс за титлата на WBC в тежка категория.

„Това е законна битка. Тайсън Фюри няма да бъде нокаутиран и Джай Опетая няма да бъде нокаутиран. Това е битка, която ще премине всички рундове, ще бъде абсолютна война. Всичко е въпрос на печалба и не бихте могли да желаете по-добра битка в Австралия. Джай няма какво да доказва в тежка категория и той би приел битката на секундата. Той прави спаринги в тежка категория всеки ден от седмицата, защото полутежките са твърде малки за него, не са достатъчно силни.“

Статията беше последвана от публикация в Instagram от компанията на Франсис, Tasman Fighters, която твърди, че битката е „договорена, но не е подписана“.

Опетая също е левичар като Макийн, така че може да бъде добра тренировка за битката с Усик. В края на краищата украинецът неотдавна се състезаваше и в полутежка категория.

27-годишният Опетая има малък брой битки в полутежка категория, но няма загуба, а в момента е шампион в категориятя, след като победи Майрис Бриедис през юли миналата година. Битка, която изкара със счупена челюст.

Както при всички слухове за битки на Фюри – и особено след като в този случай нищо не е дошло от самия човек – феновете не са много големи оптимисти.