Тайсън Фюри обяви, че иска да се бие в Австралия на фона на продължаващите преговори за следващия му голям двубой. Шампионът на WBC в тежка категория пристигна в Мелбърн през уикенда, за да подкрепи Джоузеф Паркър преди сблъсъка му с Файга Опелу, който трябва да се проведе в сряда.

Но когато говори преди събитието, Циганския цар разкри, че той също е там, за да проучи потенциално място за бъдеща битка.

„Искам да се бия тук, така че ще се разходя насам натам из страната, разглеждайки различни стадиони през следващите няколко дни. На 100% съм сериозен.“

Фюри също намекна за предстоящ сблъсък с Олександър Усик, както и за някои други "големи" битки. 34-годишният боец добави: „Очаквам да се бия в големи битки тази и следващата година. Имаме безспорен двубой на хоризонта за всички пояси срещу Олександър Усик. За него текат разговори вече повече от година. Има и други големи битки.“

Фюри призова още веднъж обединения шампион на WBA, IBF и WBO в тежка категория Усик миналата седмица със страстно съобщение в Instagram. Двамата преговаряха за огромна безспорна битка за титлата по-рано тази година, но преговорите се провалиха през март.

Фюри оттогава предложи лятна битка на стадион Уембли в Лондон. „Писна ми от всичко това назад и напред „той каза, тя каза“. Защо просто не направим това? Защо не се бием това лято, аз и ти, на стадион Уембли за процента от парите, който вече сте договорили“.

„И ако искаш реванша толкова отчаяно, можеш да имаш един. Нямам нужда от реванши, не ми трябва нищо, защото ще те нарежа като сирене. И така, ето я офертата. Нека направим битката на Уембли това лято, аз и ти.“

Циганският цар продължи да се прицелва в Дионтей Уайлдър и Даниел Дюбоа, с които Усик се свързва, като добави: „Забравете за битката с Дионтей Уайлдър, когото нокаутирах два пъти, и забравете за битката с Даниел Дюбоа, който не е на нашето ниво“.