Девин Хейни прекрати осемседмичната си забрана за секс преди битки, след като имал твърде много мокри сънища. Старият мит за бокса предполага, че избягването на секс преди бой натрупва тестостерон, въпреки проучванията, които развенчават теорията.

А 24-годишният Хейни откри по трудния начин, че не може да се въздържа твърде дълго. Той каза в Pivot Podcast: „Преди правех осемте седмици без секс, включително седмицата на претеглянето. Но това стана трудно и не можах да го правя, защото започнах да се събуждам от мокри сънища, когато наближи битката ми. Един ден сънувах мокър сън в деня на мача, така че не можах да се въздържа. Когато имате твърде много натрупан тестостерон, тогава тялото ви ще намери начин да го освободи. Така че, когато се въздържате твърде дълго, това не е добре“.

Хейни се завръща на ринга в събота в Лас Вегас, защитавайки своите безспорни титли в лека категория срещу 35-годишния Василий Ломаченко.

Американецът спечели коланите срещу Джордж Камбосос Младши миналия юни и ги защити в непосредствен реванш през октомври. Но защитата на неговите пояси на WBC, WBA, IBF и WBO срещу Ломаченко е най-голямата вечер в кариерата му.