ОФК Пирин Благоевград спечели първа победа в първенството на Югозападната В група, след като победи Велбъжд в Кюстендил с 1:0. Победата реално е втора, но първата в Радомир бе спечелена служебно заради нередовен състезател в отбора на Струмска слава. Единственият гол в срещата вкара Владислав Златинов в 65-та минута. За пореден път той показа, че е много висока класа за В групата. Златинов отбеляза преди седмица и срещу Септември Симитли, а и бе голмайстор на “орлетата” в предсезонните контроли.

Златинов носи победа на Пирин Благоевград  в Кюстендил

източник: Влади Владимиров

Наставникът Йордан Самоковлийски бе направил три промени, в сравнение с първите два мача в стартовия състав. Този път титуляри започнаха Румен Сандев, Веско Стойков и Методи Костов. След почивката дебют за Пирин направи юношата на Пирин 2001 Тони Тасев, който бе привлечен в петък. В игра влязоха още Георги Даскалов и Шумантов. Благоевградчани отново направиха слабо първо полувреме, но след почивката натиснаха и вкараха така важния гол. Закономерно, след неубедителните игри от началото на шампионата в “клетката” имаше само петима фенове от Благоевград.

Домакините завършиха мача с 10 души, след като Адриан Бачовски бе отстранен от главният съдия Петър Доровски в 75-та минута.

Златинов носи победа на Пирин Благоевград  в Кюстендил

източник: Влади Владимиров

След тази победа “Пирин” вече има в актив от 7 точки след три изиграни срещи. В следващият кръг възпитаниците на Йордан Самоковлийски приемат “Германея” Сапарева баня. Срещата е другата неделя от 19 часа на електрическо осветление на стадион “Христо Ботев” в Благоевград.

Ето всички резултати от 3-тия кръг на Югозападната “В” група:

СТРУМСКА СЛАВА - ФК МИНЬОР 0-2

ПЕРУН – МЕСТА 5-0

ВЕЛБЪЖД - ОФК ПИРИН 0-1

ГЕРМАНЕЯ – ВИХРЕН 2-0

ЧЕПИНЕЦ - СЛИВНИШКИ ГЕРОЙ 1-3

БОТЕВ – БЕЛАСИЦА 1-0

СПОРТИСТ – БАЛКАН 1-3

СЕПТЕМВРИ – ОБОРИЩЕ 0-4