Стартира лятната подготовка на мъжкия отбор на ОФК Вихрен под ръководството на старши треньора Стойко Найденов. На терена се появиха с тренировъчен екип 18 състезатели. 
Отсъстваха Емил Тренков, Венцислав Стоянов и Васил Захариев поради лични ангажименти с разрешение на наставника си. Единственият футболист, който се готвеше по индивидуална програма, правейки обиколки на терена сред операция от менискус, бе Илиян Панчев.

Новите имена в отбора са: Валентин Георгиев-бившият капитан на отбора по времето на президентстването на Константин Динев в А група, който по-късно игра в Локомотив Пловдив, Монтана и за последно в Септември Симитли, Марио Василев- завърнал се в отбора след двегодишно пребиваване в ДЮШ на ЦСКА, и от ДЮШ на клуба 18 годишните Венелин Иванов-централен защитник и Димитър Гърков-халф.

Селекцията на отбора е отворен процес и ако се появи футболист от региона и покаже по-добри качества от тези на наличните състезатели може да се присъедини в подготвителния цикъл.

Преди да излязат на терена наличните футболисти на ОФК Вихрен бяха поздравени от изпълнителния директор на клуба Радо Станев, който пожела успешна футболна година. До края на седмицата треньорският щаб и футболистите на Вихрен ще имат среща с управителния съвет на клуба.

Целите, поставени пред старши треньора на Вихрен Стойко Найденов от страна на ръководството, са класиране на отбора от 1 до 6 място.

"През първия етап от подготвителния цикъл ще наблегна на общо физическата подготовка и заниманията ще бъдат едноразови. От третата седмица нататък ще наблегна на тактико-техническите занимания и ще дам шанс за игра на всички налични футболисти за участие в контролните мачове, както следва: На 21 юли с Пирин Гоце Делчев; На 27 юли с ФК Борислав (град Първомай); На 30 юли с Марек 2015 Дупница; На 6 август със Септември Симитли. 

Свободната дата засега е 23 юли, като се надяваме да намерим отбор от региона", сподели Стойко Найденов./БТА