ФК Вихрен откри учебно-състезателната футболна година в детско-юношеската си школа. 

Местният биснесмен Илия Пасков и спортният директор на клуба Ангел Соколов говориха за бъдещето на Вихрен и за предстоящия мач с ЦСКА в Югозападната В група.

"Заварихме 20 топки, не искахме да форсираме нещата и да влизаме в Б група, в момента закупуваме екипировка, поддържаме материалната база, за година и половина сме купили над 250 топки, да не говориме за другите неща, залагаме на ДЮШ", заяви Пасков.

"Искаме да инвестираме в базата, но там проблем е собствеността. Години наред това се протака. Трябват ясни правила, закон за спорта, на местно ниво трябва също да се действа, на общинско ниво. Сандански трябва да има база, за да привлича отбори, които да се подготвят тук", допълни бизнесменът, който е член на Управителния съвет на Вихрен.

"Може да очакваме много от тези деца. Школата се развива добре благодарение на общината и кмета на греда. Не се плащат такси, терените - всеки ден се оправят нещата", заяви спортният директор Ангел Соколов. 

"Имаме условията да приемем ЦСКА в Сандански, ще бъдат перфектни условията, надявам се да стане празник за града. При нас не може да се говори за трансфери, траншове и такива неща. Ще разчитаме на наши деца", допълни той.