Срещата от 30-ия кръг в Югоизточната В група между отборите на Тунджа Ягода и Нефтохимик Бургас няма да се състои заради невъзможност на домакините да осигурят адекватна охрана на стадиона в село Горно Ботево, намиращо се на 18 километра от Стара Загора, съобщи БТА.

Именно на този терен Тунджа Ягода приема гостите си в първенството на трета дивизия, но поради очакваната сериозна бройка фенове на Нефтохимик, клубът няма как да се справи с охраната.

Отделно от това има опасения, че заради лошите отношения между привържениците на Берое и Нефтохимик, може да се стигне и до сблъсъци между тях. До момента повече от 300 души от Бургас се бяха записали за пътуването до Горно Ботево, съобщиха пък от клуба.

Предстои Зоналният съвет на БФС в Пловдив да присъди служебна победа за Нефтохимик с 3:0.

Главният мениджър на шейховете Благо Митрев е предвидил една тренировка аз утре, а предвид многото контузени състезатели, контролен мач за уикенда няма да се търси. Играчите ще получат два или три дни почивка.

По абсолютно същия начин се получи и в 28-ия кръг, когато Тунджа Ягода трябваше да бъде домакин на лидера в групата Ботев Пловдив. Тогава пак пловдивчани спечелиха с 3:0 служебно, отново заради липсата на адекватна охрана.