26- годишният халф на Велбъжд Велизар Мирчев ще играе през новия сезон в Австрия, в отбор от град Велс. "Договорих личните си условия, които ме задоволяват и ще опитам късмета си в чужбина", коментира Мирчев пред Дарик.

Футболистът е студент 4- ти курс в НСА, треньорски и учителски профил. Велизар Мирчев е играл в "Б" група, в отборите на Миньор Бобов дол, Чавдар Етрополе и Банско.

Велс е разположен в северозападната част на Австрия, на 30 км. от Линц, с население от около 58 000 души.

За втора година, футболната си кариера в Австрия продължава и друг футболист от школата на Велбъжд, и братовчед на Мирчев- Александър Георгиев. Той е студент в Австрия и играе в отбор от Линц.

Отборът на Велбъжд ще гостува на Банско за първата си контролна среща от подготвителния сезон преди новото първенство. В тази проверка ще бъде видян в игра и новопривлечения халф Валентин Миленов. Той на 22 години, започнал е да тренира футбол в Локомотив София, след това преминава в Левски, като е играл и в дублиращия тим на сините. Миленов е бил футболист на Спортист Своге, Сливнишки герой Сливница и последно е играл за отбор в Кипър.