Без левият бек Алекс Сулик и с двама нови футболисти започна подготовката си за пролетния полусезон, мъжкият тим на ФК Велбъжд. Отец Даниел отслужи водосвет и лисна светена вода на стадион „Осогово", като преди това поръси за здраве всички футболисти и треньорския щаб.

„Душевно и телесно здраве, освобождаване от всяко зло.! Успех, както на нашия стадион, така и в цяла България, и извън границите й, победи момчета! На многая лета!", нарече отец Даниел.

Алекс Сулик напуска отбора по лични причини. Той ще работи в чужбина, спира с футбола. „Уважаваме неговите решения, досега помогна достатъчно на отбора и му желаем късмет.

Отсъстват 3 момчета по лични причини, но от утре всички се включват пълноценно в подготовката. Борислав Радев и Йордан Николов са новите имена в отбора, които са 95 набор, и могат да играят в Елитната група до 19 г. Те са юноши на Академик и Славия. Ще ги видим на какво ниво са, ако ги одобрим ще помагат и на мъжкия тим и на юношите. Единият е дефанзивен халф, а другият е централен нападател", коментира старши треньорът Юлиян Кръстев.

Тренировките за физическа подготовка,до края на тази седмица ще води Румен Омерски на стадион „Осогово". От следващата седмица отборът ще ползва терените на плажа и в близките села. Стадион „Странджата" ще се пази за първенството и на него ще се тренира само седмицата преди полусезона. Две са договорените контролни срещи до момента, на 1- ви февруари със „Септември"- Симитли и на 12-ти с Пирин Благоевград. Планират се проверки с Миньор, юношите до 19 години на Левски, Струмска слава и Монтана.

„Целта е отборът да изглежда добре тактически и физически, и да побеждаваме повече. Първият сезон имаше мачове, които можеше да спечелим, а ги загубихме и най- вече да се опазим от контузии, защото групата не ни е толкова голяма, около 20 души сме мъжете, ще ползваме и юноши", заяви Юлиян Кръстев.

Първенството на Югозападната „В" група стартира последната седмица на февруари, на 23- ти, ако позволяват метеорологичните условия. Имаме уверението на шефа на стадиона, че ще имаме мачове и тук на „Осогово", но поне половината от първенството ще изиграем на „Странджата", допълни Кръстев.