Досегашният отбор на София 2010 се влива във ФК Велбъжд.

В треньорския щаб влиза Бисер Хаздай, който ще помага на Юлиян Кръстев.

Подготовка за пролетния полусезон в Югозападната "В" група започнаха днес 30 футболисти на стадион „Странджата", сред тях и 10 млади футболисти от София 2010.

Отец Даниел отслужи водосвет за здраве и поръси със светената вода съблекалните и терена на стадиона.

Велбъжд ще тренира на две групи, в Кюстендил и в София.

Бисер Хаздай ще води тренировките с играчите от столицата футболистите от Велбъжд, които са студенти в София. Цялата група ще се събира в два дни от седмицата в Кюстендил за обща подготовка. Плановете са, последната седмица или 10 дни, преди старта на пролетния полусезон да тренира целия отбор. Групата трябва да се редуцира до 24 играча.

„Надявам се с увеличаване на групата да се повиши конкуренцията в отбора, за всеки пост ще имаме по двама футболисти. Целта е да направим добър колектив и да постигнем повече победи. Променяме и начина на подготовка, като ще залагаме на повече занимания с топка. Планираме 5 контролни срещи, като сигурните съперници са на 3-ти февруари- Марек и на 6-ти - Струмска слава Радомир. С Бисер Хаздай ще си помагаме, признавам, че има какво да науча и аз от него. И тук и в София ще се тренира по една методика", заяви старши треньорът на Велбъжд Юлиян Кръстев.

Двама са футболистите от есенния полусезон, които са напуснали отбора. Това са Кирил Вълов и Денис Шаранков.

Като футболист в отбора се връща Кирил Мицов, който остава и треньор на децата, родени 2003- 2004 година. Треньор на юношите младша възраст става досегашният наставник на Германея Николай Николов, Чезето.

Още в първия пролетен кръг, Велбъжд посреща София 2010. Софиянци ще се финансират от Стойне Манолов и в бъдеще ще се преименуват на „Царско село". Треньор на отбора вече е бившият капитан на ЦСКА Тодор Янчев, който селектира и играчи от „А" група.

„Това е един минус за нас, защото още на старта ни чака труден мач. Надявам се да се сработим и да направим един добър екип с Бисер Хаздай", каза още Юлиян Кръстев.

„Нещата при нас се разбиха. Живеем в трудни времена и въпроса е ще го бъде ли българския футбол или не? Останах много доволен от разговора с Юли Кръстев, като визия за играта и начин на подготовка. Гледал съм през последните години мачове на Велбъжд и често казано са ми правили добро впечатление, с игровото поведение на отбора. Това ме прави оптимист за бъдещето", коментира новият треньор в щаба на кюстендилци Бисер Хаздай. Той очаква от футболистите старание, въпрос на доказване е кои от тях ще останат в отбора. Целта е от два отбора досега, да се направи един, по- силен отбор, от видяното през есенния полусезон.