Първа победа в контролните си срещи преди старта на сезона в Югозападната „В" група постигнаха футболистите на Велбъжд. Те надиграха с 3:2 Струмска слава - Радомир. Двубоят се игра на стадион „Осогово" пред около 50 зрители.

Срещата започна добре за домакините, като капитанът Мирослав Петров надскочи всички и с глава засече центриране от ъглов удар на Георги Желев за 1:0, още в 3-ата минута. Футболистите на Велбъжд пресираха противника в неговата половина, като Илиян Чавдаров бе близо до гола, но не успяваше в завършващия удар. Георги Желев получи удобна за изстрел топка пред на границите на наказателното поле, стреля слабо, но топката рикошира в крака на защитник, излъга вратаря на гостите и влезе в мрежата за 2:0 в 26-ата минута.

Резултатът стана 3:0 след нов гол с глава, след ъглов удар изпълнен от Желев, но този път най- добре пласиран бе Жорж Георгиев, в 39-ата минута. Така на почивката двата отбора се прибраха в съблекалните при резултат 3:0 за домакините.

Централният нападател на Струмска слава Ерик Иванов излезе сам срещу вратаря, при един неуспешен опит за изкуствена засада и реализира за 3:1 в 61-ата мин. Треньорите- Анатоли Бачовски, който води Велбъжд в този мач, в отсъствието на Юлиян Кръстев и Слави Кирилов пуснаха в игра всичките си резервни състезатели през втората част. В края на контролната среща, Христо Инджов се възползва от грешна в защитата на Велбъжд и намали на 3:2 в 89-ата минута.

По- късно днес, от 17 ч., юношите старша възраст на Велбъжд излизат срещу Светкавица в Търговище, в мач от първия кръг на Елитната група до 19 г.