Ръководството на ФК Велбъжд освободи старши треньора Добромир Жечев, часове преди старта на пролетния полусезон в Югозападната В група. На стадион “Странджата” в Кюстендил, Велбъжд отстъпи с 1:2 на Пирин Разлог.

“С г- н Жечев се разделихме, поради факта, че не можем да му плащаме заплатата, която бяхме уговорили през есента. В момента сме без спонсор, в много тежко финансово състояние. Не можем дори да му поемем пътните разходи. Няма нов старши треньор. Подготовката ще води капитанът Юли Кръстев, с помощта на Анатоли Бачовски. Треньорите от ДЮШ не поеха отговорност да водят отбора. Поради финансови причини ни напуснаха и основни футболисти. Виждате разликата в нападение, в отсъствието на Янко Янков, който избра Велинград”, коментира пред Дарик Андрей Радев, от ръководството на клуба.

В тимовия лист, като старши треньор ще се записва Анатоли Бачовски, но той желае да изведе докрай юношите, които в момента води.

68-годишният Добромир Жечев пое Велбъжд на 12-ти октомври, като наследи на поста сърбина Момчило Радованович.

Надеждата за подобряване на финансовото състояние на Велбъжд е свързана с решение на Общинския съвет за месечна субсидия, в размер на 2 500 - 3 000 лв. По всяко вероятност ще се редуцира и тренировъчния процес за футболистите извън София, на които им прави чест, че приеха тези лоши финансови условия, допълни Андрей Радев. Според него не трябва да се правят трагедии от днешната загуба, “от един силен отбор”, който е на 2-ро място в класирането.

"Доволен съм от успеха. Играем мач за мач, но сме готови и за влизане в "Б" група. Правим и терени. Пожелавам по-добри времена и за Велбъжд, тук съм прекарал 4 от най- хубавите си години", заяви старши треньорът на Пирин Иван Стойчев.

Точни за неговия отбор бяха Тодор Пандев и Владислав Христов през първото полувреме.

В последните секунди на двубоя, Бисер Методиев реализира свирената от главния съдия Ангел Баялцалиев дузпа, за нарушение срещу Иво Максимов.

Съставът на Велбъжд в този мач: Кирил Кирилов, Юлиян Кръстев, Николай Наков, Слави Бойчев, Васислав Новоселски, Светлозар Момчилов / 70- Кирил Стоянов /, Александър Кацаров, Кирил Вълов, Данаил Иванов / 75- Иво Максимов /, Бисер Методиев, Светослав Костов / 54- Илиян Чавдаров /.