Известният елитен столичен рефер Таско Тасков ще бъде главен съдия на очакваното с голям интерес дерби между Миньор Перник и Пирин Благоевград от предпоследният есенен кръг на Югозападната „В“ група. Двата отбора в момента са в третия ешелон, но са с големи традиции в елитния ни футбол.

Това е трети пореден мач на Пирин Благоевград, който ще бъде свирен от елитен рефер. Преди това срещите със Сливнишки герой и Вихрен бяха съдийствани от Александър Костадинов и Калин Людмилов.

Със сигурност ръководството на Пирин и футболистите нямат добри спомени от Таско Тасков. През пролетта той свири дербито в Дупница между Марек и Пирин, като тогава подмина абсолютна дузпа за „орлетата“ през първото полувреме.

В момента „Пирин“ е лидер във „В“ групата с 4 точки преднина пред Сливнишки герой и с 10 точки пред четвъртия Миньор Перник.

В другата очаквана с голям интерес среща от 14-ия кръг на „В“ групата Струмска слава приема в Радомир Сливнишки герой, като главен съдия ще бъде Димитър Буров от София.

Третият във временното класиране Септември Симитли приема Беласица Петрич, като съдийският наряд тук е за Христо Шиндаров от Пазарджик.