Спартак 1918 разгроми Макак 2008 при гостуването в отложения 31-и кръг на Североизточна В група. Варненци спазиха обещанието да не се отпускат до края на сезона, въпреки, че от предния кръг вече са сигурни участници в професионалния футбол. Лидерът в класирането спечели 24-а победа като се наложи с 5:1 на стадиона в Шумен.

Гостите от Варна имаха пълно превъзходство през целия двубой и освен петте попадения изпуснаха още толкова възможности. Лошата новина за Спартак обаче сериозната контузия на Илчо Илчев. Още в 4-а мин халфът бе зверски изритан и веднага бе заведен в болница. Първоначалният преглед не е установил счупване.

В 12-а мин. Денислав Андреев откри за Спартак. Той се разписа с глава след центриране от корнер на Димо Димов. 4 минути след това резервата на Илчев Пламен Иванов бе изведен зад защитата и прати топката в мрежата. В 38-а мин. Боян Илиев се разписа след като Марин Петров вдигна триково топката от пряк-свободен удар. До края на полувремето Димов, на 2 пъти Георги Костадинов и Илиев пропуснаха да увеличат аванса.

Домакините имаха само 2 положения в мача. В 66-а мин. Генко Славов спаси сигурен гол. Димитров излезе сам срещу него, но вратарят на Спартак спаси удара му. В 72-а мин. Боян Илиев отбеляза втория си гол в мача след асистенция на Ганчев. А в 81-а мин. влезлият на почивката Ганчев се разписа след пас на Григор Георгиев.

До края на шампионата Спартак гостува на Суворово и приема Преслав.