Доскорошния халф на Берое Слави Жеков ще играе от нови сезон в тима от Югоизточна В група Верея Стара Загора, който си извоюва промоция. Освен , че ще бъде на терена Жеков ще бъде и помощник на треньора Кольо Христов. Както е известно от ръководството на Берое не предложиха нов договор на Слави Жеков, след края на шампионата, въпреки че е един от любимците на публиката. Халфът е юноша на старозагорския клуб и близо 10 години игра за Берое.

"Въпреки всичко си оставам бероец и се надявам един ден отново да се върна в любимия си клуб. Готов съм да го направя по всяко време, но ако от ръководството ме поканят", каза Слави Жеков.

Верея стяга сериозна селекция за участието си във В група и в състава си привлече защитниците от Ботев Гълъбово Тодор Динчев и Атанас Рибарски, Николай Янков от Тунджа Ямбол и халфът от Нефтохимик Александър Дерменджиев.

Президентът на клуба Галин Михайлов е поставил високи цели за предстоящия сезон и според него Верея трябва да завърши в петицата. Ремонтните работи на клубния стадион в старозагорския квартал "Кольо Ганчев" вървят по план и вече са изградени съблекалните, ще бъдат поставени и трибуни за 300 човека, а до 15 септември ще бъде монтирано и осветлението на клубното съоръжение.