Трима от основните футболисти на Етър в лицето на Димитър Байдаков, Николай Николаев и Николай Иванов напускат отбора, недоволни от начина на премиране от страна на старши треньора Сашо Ангелов.

Скандалът е станал преди тренировката на отбора вчера, която в крайна сметка така и не се е състояла. Освен финансови претенции, Николай Иванов е недоволен и от статута си на резерва.

Кадер Расимов, Стефан Гинчев, Бисер Стоянов, Веселин Тисовски, Стамен Тасев, Михаел Павлов и Христо Стоев напуснаха още през есента също поради липсата на шанс за изява в основния състав на "болярите".

Треньорът Сашо Ангелов потвърди новината за напускането на тримата.

"За мача с Локомотив ГО не трябваше да има премия, но аз я издействах. Някои играчи, които съм преценил, получиха пълна премия, други, които се разхождаха, получиха това, което пак аз съм преценил. Имало е и други мачове, в които не са играли добре, и пак не съм им давал пълна премия.

Те искат всички да получават по равно, а не според играта, но няма да стане. Вярно е, че съм ги критикувал, но това е защото съм виждал грешки. Трябва да дават максимума от себе си. Това са условията - който иска, да играе! Никой няма да ме накара да му дам пълна премия, ако не заслужава, аз не съм "Социални грижи", коментира наставникът на Етър Сашо Ангелов.