Сашо Ангелов ще води мъжкия отбор на новия общински футболен клуб Етър В. Търново в Северозападната "В" група. По информация на Дарик радио той вече е започнал разговори с футболисти, които възнамерява да селектира.

Старши треньорът на "виолетовите" е роден на 15 юни 1969 г. в Българско Сливово. Играл е за "Локомотив" (Горна Оряховица), "Ботев" (Пловдив), "Локомотив" (София), ЦСКА, "Добруджа", "Етър", "Академик" (Свищов), "Пиета Хотспърс" (Малта) и "Фламуртари" (Албания), както и за националния отбор. Бил е треньор на "Чумерна"- печели помоция за "Б" група, "Етър 1924" и врачанския "Ботев", с който влезе в "А" група.

През последните осем месеца бе шеф на детско-юношеската школа на Етър 1924. Задачата пред него е да изгради млад и боеспособен отбор. Той ще залага на футболисти от В. Търново, предимно родени от 1993 до 1996 г.

Това на практика означава, че гръбнакът ще е от състезатели на тима, спечелил последното първенство на Зона "В. Търново" и промоция за Националната юношеска група. Шанс ще получат и момчета от предишния набор, също първенец на зоната, както и двама-трима по- опитни състезатели от старата столица.

Първата тренировка на новия тим ще бъде утре вечер от 18,00 часа, като 30 минути по- рано играчите ще се съберат на стадион "Ивайло". Предвижда се мъжете и юношите старша възраст да се подготвят съвместно, тъй като се гради млад състав. Помощникът на Ангелов ще води и старшата възраст, в екипа ще има и треньор на вратарите, който ще се занимава и с момчетата от школата.