Отборът на Пирин Благоевград победи като гост Балкан Варвара с 3:0 и "орлетата" вече са само на една крачка от "Б" група.

Ако следващата неделя възпитаниците на Йордан Самоковлийски победят Беласица на стадион Христо Ботев в Благоевград и на теория няма да има кой да ги спре по пътя към професионалния футбол.

Днешният двубой във Варвара също затвърди максимата, че "орлетата" просто не са за тази група. Те спечелиха с класика след голове на Димитър Илиев в 32-та, Антонио Хаджииванов в 65-та и Владислав Златинов в 73-та минута.

От началото на пролетния полусезон благоевградчани не са допуснали гол във вратата си като имат само победи, а и при голова разлика 77:4 е излишно да се коментира каквото и да било.

На дневен ред сега е мачът с Беласица, който е по-специален и като регионално дерби, и като взаимоотношения между двата отбора през годините.

Управителят на ОФК Пирин Николай Петрунов потвърди, че мачът ще бъде със свободен вход, но поне засега от “Беласица” не са съгласни той да бъде преместен за по-късен час и да се играе на електрическо осветление.