Клубният шеф Николай Петрунов и спортно-техническият директор на Пирин Благоевград Кирил Стойков днес уредиха с картотека Владислав Златинов. По-малкият от синовете на емблематичния за Пирин Христо Златинов – Кройф точно преди 10 години започна кариерата си при „орлетата“ и стана голмайстор на „Б“ групата. В последствие мина през половин дузина отбори, като за последно игра в Монтана. От началото на подготовката той е неизменно в състава на Пирин и до момента бе единственият футболист, който не беше картотекиран за новия сезон, тъй като за последно е играл в „А“ група.

В началото на седмицата с картотека бе уреден и Георги Даскалов. Бившият голмайстор на казахстанския Иртиш обаче не е играл нито една контрола през това лято, докато Златинов вкара доста голове в подготвителния период. Така на практика отборът вече е напълно готов за предстоящото гостуване на Струмска слава Радомир. Както и през миналата година, когато срещата завърши с атрактивното 4:4, така и сега „орлетата“ стартират с гостуване в Радомир. Главен съдия на двубоя, който е в неделя от 18:00 часа ще бъде Младен Пенев от Кюстендил.

Управителят на ОФК Пирин Николай Петрунов съобщи, че ще бъде запазена цената на билетите от 2 лв. и за новия сезон във „В“ групата. Ден по-рано пък ръководството на Септември Симитли пък обявиха свободен вход за своя отбор.