Министърът на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков и кметът на Дряново д-р Иван Николов откриха реновирания стадион „Локомотив” в града. МФВС осигури общо 160 000 лева за реконструкцията на сградния фонд, съблекалните, сервизните помещения и подмяна на седалките.

На събитието присъстваха още зам.-областният управител на област Габрово Пламен Недков, главният секретар на МФВС Любомир Василев, както и цялата спортна общественост в града.

„Искам да благодаря на министър Нейков и на главния секретар на МФВС Любомир Василев за подкрепата, която ни оказаха. Целта ни е стадион „Локомотив" да се превърне в модерен спортен комплекс. Сигурен съм, че с общите усилия на министерство и община ще продължим с модернизацията на спортната база в града", каза д-р Николов.



Кметът подари на Свилен Нейков снимка от миналогодишния лекоатлетически крос „Кольо Фичето“, който бе открит от министъра. След това двамата обиколиха стадиона и заедно с децата от града опитаха качеството на новите седалки.


„Още когато дойдохме на власт обявихме, че нашето желание е да режем ленти, а не да правим първи копки. Доволен съм, че успяваме да изпълним намеренията си. Радващо е, когато видиш как нещата се случват и разбереш, че усилията не са били напразно", заяви Свилен Нейков.

Доволен от свършената работа, министърът обеща финансова подкрепа на Дряново за изграждането на два модерни тенис корта в източната част на тренировъчното игрище на стадиона, бегови коридор, сектор за скок дължина и настилка на лекоатлетическа писта с шамот.