ОФК Пирин привлече и картотекира Александър Башлиев. Юношата на „орлетата“, след трансфера си в Левски, така и не можа да се реализира в друг клуб и се завърна в Благоевград. От началото на сезона той на няколко пъти бе и на трибуните на домакинските мачове на Пирин. С неговото привличане конкуренцията и на двата фланга в отбраната се засилва много сериозно.

Първа тренировка с отбора вчера направи и Антон Гущеров. В своята кариера той игра последователно за Вихрен, Септември Симитли, Монтана и за последно в Любимец. Очаква се в близките дни да бъде картотекиран и той. Гущеров е роден в Петрич, но направи име най-вече с екипа на Септември Симитли.

Очаква се и двамата да бъдат на разположение на Йордан Самоковлийски за гостуването тази неделя на „Беласица“ в Петрич. В местното дерби от ръководството на Беласица обявиха вече вход от 2 лв. При досегашните домакинства имаше свободен вход, но в предвид големия интерес към дербито тази неделя, от ръководството на петричани решиха да въведат вход.