ОФК Пирин Благоевград официално представи новия наставник на отбора Йордан Самоковлийски. За четвърти път в своята кариера опитният специалист застава на чело на „орлетата“.

„За мен все едно се завръщам у дома. Смятам, че след като съм водил отбора в професионалния футбол, за мен не е крачка назад да поема и Пирин във „В“ групата. Вече съм на такива години, че за мен е по-важно да помогна на отбора, в който мина целият ми живот. Ако може Пирин да се върне в професионалния футбол, където е мястото му – това за мен е приоритетна цел.

От моя страна се разделихме съвсем коректно с отбора на Банско, но от тяхна страна това не е така. Не искам да падам на тяхното ниво, защото ако аз си отворя устата, мога да кажа буквално хиляди неща. Няма да го направя, за да запазя хубавия спомен от периода ми там“, коментира опитния специалист.

Той съобщи още, че пръв помощник ще му бъде Иво Тренчев, като дори той ще води 80% от тренировъчния процес. Антон Дончев остава кондиционен треньор, а Димитър Атанасовски треньор на вратарите. По въпроса за селекцията Самоковлийски бе категоричен, че ще се търси още един вратар, тъй като в момента отборът разполага само с Христо Бахтарлиев.

Постигната е договорка и с опитния Георги Даскалов. В момента той е по лични дела в Италия и веднага след завръщането му ще се включи пълноценно в тренировъчния процес. Според Самоковлийски Даскалов е изявил желание да завърши кариерата си в Пирин и е поел ангажимент към него и Николай Петрунов. В отбора остават опитните Веселин Стойков и Юлиян Попев. Ще има и няколко нови имена, а пък някои играчи ще си тръгнат.

Днес Самоковлийски ще се срещне и с кмета на Благоевград Атанас Камбитов, за да бъде обсъден евентуален тренировъчен лагер. Опитният специалист обаче бе категоричен, че вместо да се похарчат 25 хил. лева за лагер предпочита тези пари да отидат за бонуси за футболистите, ако спечелят промоция за професионалния футбол. На въпроса „Познава ли „В“ групата?“, Самоковлийски бе категоричен: „Не познавам доста от отборите,но ние сме Пирин и те трябва да се съобразяват с нас.“