Оборище Панагюрище си осигури участие в Югозападната "В" група. Панагюрци разбиха Рилски спортист Самоков с 4:0 в баража за попълване на вакантните места в третия ешелон. Двубоят се изигра при огромен зрителски интерес на стадиона в столичния квартал "Обеля", съобщава football24.bg. Мачът бе уважен от редица ВИП личности като кмета на Панагюрище, изпълнителният директор на Миньор (Перник) генерал Йордан Димитров и други.

Срещата бе доста спокойна до 7-ата минута, когато страхотен удар на Гърков от дистанция бе избит акробатично от Чавдаров. В 22-ата минута Гемеджиев от Рилски спортист получи неприятна контузия и бе заменен. Секунди по-късно Кирил Александров се оказа очи в отчи със стража на Оборище Христо Царев, но пропусна да открие резултата. В 24-ата минута Васко Кирев също се откъсна от защитата на Оборище, но и той не успя да вкара гол.

В 31-ата минута Гърков отне топката пред наказателното поле, финтира бранител и с хубав удар откри резултата. Двата отбора се оттеглиха при този резултат на почивката.

След нея Окечуко от състава на Оборище се превърна в герой за своя тим. Нисичкият тъмнокож футболист развинти отбраната на скиорите в 60-ата минута и с красив удар прати топката в мрежата за 2:0.

Само 2 минути по-късно отново Окечуко проби отлично и центрира в наказателното поле, където Лачов с крак направи преднината на панагюрци класическа. Крайното 4:0 за Оборище оформи Борис Благоев в 80-ата минута на мача. Малко преди това след разбъркване в наказателното поле на Оборище, топката срещна гредата. Въпреки че до края имаше още няколко положения, нови голове не паднаха.