Бургаският футболен клуб Нефтохимик има нов собственик. Днес или утре досегашният притежател на акциите Георги Танев и фирмата „Евробилдинг инженеринг” ще продадат клуба на друга бургаска компания.

Преди няколко дни Танев обяви, че не среща достатъчно подкрепа от бургаската общественост и има трудности с издръжката на клуба, особено с амбициите за влизане в Б група.

Нефтохимик започва подготовка в понеделник, а във вторник ще бъде представен новият собственик на специална пресконференция.

До момента има три нови лица в мъжкия отбор. Двама от тях идват от Равда. Това са вратарят Стоян Стоянов и централният защитник Цветан Канелов. С мъжкия отбор ще тренира и 16-годишният Николай Панайотов, който играеше в младежките формации.

„Амбициите и целите на клуба се запазват и Нефтохимик ще търси възможно най-бързо завръщане в професионалния футбол. Работата на клуба няма да пострада нито за ден и всички отбори функционират нормално. Новите собственици ще влязат във владение на клуба в най-близките дни, така че нищо в Нефтохимик няма да пострада от смяната на собствеността", каза за БТА изпълнителният директор Благомир Митрев.

Продажбата на акциите на клуба ще бъде изповядана в четвъртък или петък. Община Бургас също ще помага за издръжката на клуба с 250 хиляди лева на полусезон.