Нефтохимик е готов да играе в професионалния футбол организационно, административно и финансово, обяви изпълнителният директор на клуба Благо Митрев. Той допълни, че амбицията за максимално бързо завръщане в Б група ще бъде преследвана до края на първенството с всички сили.

"Имаме достатъчно финансов ресурс, който може да ни обезпечи участието в Б група и БФС може да бъде спокоен, че няма да се откажем на средата, както го направиха някои клубове тази година. Освен това, чисто административно и организационно също сме се подготвили. Продължава възраждането и на футболната ни академия. В момента при нас тренират около 200 деца”, допълни

Благо Митрев.

"Единственият ни проблем в момента е с намирането на стадион за домакинските срещи, но смятам, че и тук ще бъде намерено разрешение от нашите собственици и с помощта на Община Бургас”, каза още шефът на клуба.

Нефтохимик в момента играе домакинските си мачове на стадиона в квартал Долно Езерово, който обаче няма как да бъде лицензиран за срещи в Б група. Останалите два варианта са стадион Черноморец и стадион Лазур, където обаче наемите са доста високи.

"Имаме традиции, имаме сериозна фенска подкрепа. Смятам, че подхожда на клуб като нашия да се върне в професионалните дивизии. По регламент само победителят във В група печели промоция, но се надяваме, че ще бъдат организирани баражи за местата на отказалите се отбори”, завърши Митрев.

Нефтохимик заема 2-о място в Югоизточната В група с 48 точки. Начело е новооснованият Ботев (Пловдив) с 67.