Изпълнителният директор на ЦСКА Александър Тодоров заяви за Нова телевизия, че решението на УЕФА е в противовес със Световната футболна централа, тъй като ФИФА спря отнемането на точки, заради процедурата по несъстоятелност, в която се намира клубът в момента.

Както стана ясно Комисията за финансов феърплей към УЕФА наказа ЦСКА с лишаване от право на участие в европейските клубни турнири в следващите два сезона. Причината за санкцията е, че българският клуб не е спазил подписаното на 7 май тази година споразумение да заплати в договорения срок глоба от 200 хиляди евро заради нарушаване на финансовите правила.

По-важният въпрос според него е какво ще бъде бъдещето на ЦСКА, а санкцията за Европа би могла да бъде предоговорена и дори отменена.

Според специалиста Георги Градев УЕФА ще следи изкъсо процесите при армейците и няма да допусне Литекс да се преименува в ЦСКА.

Иначе, от понеделник новият синдик Дора Златева ще започне по същинската си работа по производството по несъстоятелност на червените. Едва след Нова година ще стане ясно дали и как оборът ще може да бъде оздравен.