Президентът на Славия Венци Стефанов заяви, че е с две ръце за участието на ЦСКА в планирания нов формат на родния шампионат. Босът на най-стария столичен тим заяви след успеха с 1:0 над Ботев в мача от 32-я кръг на А група, че „белите“ не мислят за Европа, но ако се класират за Лига Европа, отсече, че няма да се посрамят.

„Доволен съм от играта. Това са млади момчета и трябва да им се помага. Аз вярвам в тях, всички млади дадоха всичко от себе си. Но играят със сърце и душа. Аз вярвам в тях. Ядосан съм от коментарите в последните седмици, че обиждат момчетата. Няма да простя на тези фенове, които така се отнасяха с тях. Искам да им пратя много поздрави от феновете и журналистите от Левски. Който трябва да разбере какво казвам, ще разбере. Това е майтап. Нищо не искам да кажа на феновете. Тези, които са интелигентни, знаят, че един отбор се гради не за пет кръга. Този отбор го чака прекрасно бъдеще. Ние искаме от деца, които прохождат сега във футбола, да са Меси и Роналдо. Не става“, започна Стефанов.

„Ние не коментираме евротурнирите. Така се насажда напрежение у играчите. Не правим сметки. Ако е дал Господ, ще играем. Не сме готови за евромачове, но ако трябва да участваме, ще направим всичко, за да не се посрамим. Напрежението е част от играта, така е. Напрежение имаше и на Байерн – Атлетико, и на Реал - Сити. Там играят обаче футболисти за милиони, а тук са деца. Младите трябва да се насърчават“.

„Славия ще отговори повече на изискваният от останалите кандидати за новата лига, с изключение на двама-трима. Някои са богопомазани. Акт 16 дава ли се на къща без покрив? Акт 16 на къща без покрив не се дава, на едни дадоха. Ние, Славия, нямаме такъв шанс. Ние ще отговорим на изискванията. Някои обаче имат по-голяма възможност да отговарят. Ще решим въпроса с осветлението. Според мен 12 отбора могат да играят. Аз съм привърженик отбори като Верея, Созопол да участват. Друг е въпросът за ЦСКА, който е най-наболял. Аз съм с две ръце за ЦСКА. От тук обаче трябва да стане ясно кой ЦСКА“, добави Стефанов.

„Според мен без оздравителен план няма как да участва ЦСКА. В последните 4-5 години все се отлага. Трябва някой, който наистина иска да представлява ЦСКА, да седне, да се разбере с всички и да се започне на чисто. Аз друг път не знам. Това е работа на хората в ЦСКА. Аз съм с две ръце зад ЦСКА. За мен е много важно дали ЦСКА ще участва в това формирование“, завърши президентът на Славия.