ЦСКА победи трудно с 2:0 Струмска слава Радомир в първия си мач от пролетния дял от първенството в Югозападната В група, част от 18-ия кръг. Първото попадение дойде в 44-ата минута на мача и беше дело на капитана на "червените" Борис Галчев. В края на мача Преслав Йорданов с глава оформи крайния резултат. "Червените" гостуваха на собствения си стадион, тъй като съоръжението на Струмска слава не отговаря на изискванията на БФС.

Феновете на "червените" почетоха с бурни ръкопляскания паметта на легендарния футболист на ЦСКА Трифон Иванов в 3-ата минута, а срещата започна и с едноминутно мълчание в негова памет.

В 16-ата минута Момчил Цветанов опита да намери Самир Аясс в наказателното поле на Струмска слава, но бранител се намеси добре и изчисти в корнер.

В 32-ата минута Галчев стреля опасно, но вратарят на домакините се справи. Малко преди почивката Преслав Йорданов пропусна да открие резултата. Стигна се до 44-ата минута, когато капитанът на "армейците" Борис Галчев с хубав удар от дъгата на наказателното поле препарира стража на домакините.

През втората част опитите на футболистите на Христо Янев да отбележат втори гол удряха на камък, тъй като вратарят на Струмска слава Костадинов, който е юноша на ЦСКА отчая нападателите на столичани.

Пропуски направиха Маламов, Йорданов и Аясс, но все пак "червените" се добраха до втори гол.

В първата минута на добавеното време Борис Галчев центрира добре от пряк свободен удар и Преслав Йорданов се извиси над бранителите на Радомир и оформи крайното 2:0.

Така ЦСКА записа 17-а поредна победа в първенството и вече има 51 точки и голова разлика 67:1. В следващия кръг предстои столично дерби ЦСКА - Септември.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS