Старши треньорът на Димитровград Митко Добрев е роден на 26 февруари 1954 година в града, където сега е наставник. Бил е треньор на няколко отбора в България, но върхът в кариерата му досега е начело на „Харт ъф Оук”, с който тим става шампион на Гана през 2007 година. Прави кариера и в Нигерия, където с „Хартланд” печели купата на страната и второто място в шампионата през 2008 година, след което е избран за треньор номер 2 на Нигерия.

Връща се в България и от една година отново работи в Димитровград. Митко Добрев бе любезен да сподели очакванията си по отношение на неговия тим и как видя Локомотив Пд преди началото на пролетния полусезон.

„Мисля, че направихме едно грамотно първо полувреме, сподели Добрев по повод контролата с Локо Пд. Дойдохме с ясното съзнание, че ще сме спаринг на пловдивчани.Мисля, че се получи, а и те са доволни от мача. Ние се опитваме да играем футбол. Сега градим отбор за следващата година, който да бъде водещ във В група. От една година работя с момчетата, но бързо не стават нещата. Смятам, че до 60 минута, докато те направиха смените, а и ние нашите, всичко вървеше в рамките на нормалното като имаме предвид, че Локомотив Пловдив е един силен отбор.”

Как видя Митко Добрев отбора на Локо Пд преди старта на пролетния дял от шампионата?

„Локомотив е отбор, който вкъщи играе нападателен футбол, смята Митко Добрев. Играят открит футбол.Те си имат техните проблеми, но това не е моя работа аз да ги коментирам. Имат си треньор и ръководство, аз си гледам моя отбор. За мен Локомотив винаги е бил водещ отбор и институция и то така ще си остане.”

Митко Добрев е работил и постигал успехи и в чужбина и би трябвало да вижда разликата във футбола в чужбина и у нас.

„Последните три години бях в Нигерия, споделя Добрев. Преди това бях и в Гана. Това са водещите сили в африканския футбол. Трудно бил сравнил нашия и нигерийския футбол. Мисля, че те са ни изпреварили в много компоненти на футболната игра. Показват го по терените, а и виждате колко нигерийски футболисти играят зад граница. Ние все искаме да се сравняваме. Няма място за сравнение.”

В Димитровград играха много млади футболисти, които навярно в бъдеще ще правят впечатление. Кои от тях би споменал Митко Добрев?

„От Сливен си върнахме Кристиян Митев, започна Добрев. Той е наш. Георги Христов, който си го върнахме от Локо Сф, той си е от Димитровград. Чавдар Камов и Живко Митев в защитата. В атаката сега взехме Емил Стоев – Бадема. Владко Узунов е на 19 години, но той има толкова опит, че не го броя при младите. От по-опитните Петър Станев – Царицата. Аз смятам, че работим в правилното русло и всичко е позитивно при нас. Ръководството ни помага. Първият ни мач е с Родопа и натам сме насочили усилията ни. Забравих за Ники Киров от Равда. Със споменатите нови футболисти взети от Б и А група се надявам, че имаме отбор, който ще се представи достойно в новото първенство. Пак казвам, че ние догодина трябва да бъдем водещ отбор.”