Рекордьорът по изиграни мачове в историята на „А” група Марин Бакалов ще бъде новият президент на Ботев Пловдив. Бакалов потвърди новината пред Гонг и по този начин сложи край на спекулациите по въпроса кой ще управлява най-стария футболен клуб в България, след като той бъде регистриран като АД.

Четирима от общо петима членове на борда на директорите ще бъдат от сегашното ръководство на „жълто-черните”. Това са бизнесмените Ангел Ванчев, Тодор Коев и Ангел Палийски, който ще бъде и изпълнителен директор, както и Бакалов. Петият е прокуриста на Корпоративна търговска банка и дясна ръка на Цветан Василев – Юли Попов. Всички те ще заемат постовете, след като акционерното дружество бъде учредено. Очаква се това да стане най-късно до средата на февруари.

След влизането в новото си амплоа Марин Бакалов ще предаде поста на старши-треньор на един от големите любимци на феновете Костадин Видолов. Негов помощник пък ще бъде Иван Танчовски. „Няма да има никакви сътресения в отбора, защото Коце Видолов е ежедневно с момчетата. Още в началото казах, че не искам да съвместявам две длъжности, затова е нормално той да ме наследи. Аз ще бъда неотлъчно до него и отбора”, коментира Бакалов.

Коце Видолов има лиценз „А”, който му позволява да води „канарите” и във втория ешалон догодина и ще има достатъчно време да изкара най-високия лиценз „Про”.