Локомотив Пловдив засили конкуренцията на вратарския пост с привличането на 20-годишния Димитър Грабчев от Марица. Младокът подписа договор със „смърфовете” за 2,5 години, а днес направи и първа тренировка с новия си отбор.

Грабчев минава за един от големите таланти в България на своя пост. Той е бивш юношески национал, а вече има и няколко сезона в мъжкия футбол, като през последните 2 години бе титуляр на вратата на родния си Марица. Преди да подпише с Локо Пд стражът бе пред трансфер в Любимец.

Най-голямото признание за Димитър Грабчев до момента дойде преди 2 години. През август 2008 г. той бе отличен като най-добър вратар сред връстниците си от Балканския полуостров по време на специален камп организиран от Аякс.

С привличането на Грабчев вратарите на „Лаута” вече са четирима. Освен него за „сухите” мрежи на Локо Пд се грижат още Флориан Лучини, Тодор Тодоров и играещият треньор Стоян Ставрев. Последните трима заминават на лагера на „черно-белите” в Марбея, докато Грабчев остава да се готви в Пловдив.