Локомотив София няма да пътува до Гоце Делчев за насрочения за утре мач срещу местния Пирин от втория кръг на югозападната В група, съобщи новият изпълнителен директор на клуба Ивайло Аспарухов. 

“Няма да има мач в Гоце Делчев. Собствениците не ми предоставиха никаква банкова сметка. Дадоха ми 4000 лева на ръка да платя премиите от мача с Балкан Варвара, но аз ги върнах. Поисках с действаща банкова сметка да се обезпечи пътуването до Гоце Делчев - бензин, храна за играчите, но това не ми беше предоставено”, каза Аспарухов. 

“Снощи се обадих на Кирил Льосков и му казах, че искам парите, защото има хора, които не са получавали заплати от януари. Ако искат да си измият ръцете с мен, няма как да стане, защото не съм глупак”, коментира още Ивайло Аспарухов. 

Той разкри, че в понеделник ще има нови разговори с двамата собственици, на които още веднъж ще бъдат поставени същите въпроси. Аспарухов бе категоричен, че няма нищо общо с уволнението на старши треньора Валерий Дамянов. 

“Искам да кажа на Валерий Дамянов, че не съм аз човекът, който го е уволнил. Така че поканата ми към него да се върне в отбора и да помогне, беше напълно искрена. Моята идея е да спасим Локомотив и затова призовавам всеки, който обича клуба, да помогне, както може. Не искам феновете да се настройват срещу мен, защото аз съм на страната на Локомотив”, заяви Ивайло Аспарухов. /БТА