Силният човек в Локомотив София Петър Касев заяви, че предстои среща с футболистите и треньорите на клуба в началото на следващата среща, за да се реши кой остава и кой напуска. Касев коментира в Спортно шоу Гонг по Дарик радио, че чака разрешение за строежа на две тревни игрища на стадион „Локомотив“, като има вероятност отборът да бъде преместен и да играе мачовете си на комплекса „Царско село“.

Касев добави, че има предложения от унгарец, молдовец и българин за закупуването на клуба, като потвърди, че дава срок до понеделник, да се афишират евентуалните кандидати.

По думите на Петър Касев договорката му с бившия собственик Николай Гигов е да се платят само задълженията към НАП.

Какво каза Касев в Спортно шоу Гонг по Дарик радио

„Локомотив София го има. Ние купихме Локомотив София - само акции без футболисти, без стадион, само задължения. Въпросът е да се създаде нещо ново и да се рестартира по друг начин.

"Професионален футболен клуб Локомотив София си е фирма. Във футболния тим освен футболисти, има и други хора, които подпомагат клубът да се издържа. Тръгнахме да градим нещо. Не може без приходи. Все пак трябва да има някакви приходи - било от реклама, от феновете, които ще посещават стадиона. На първия мач се оказа, че нашите фенове не ни обичат. Значи те обичат Локомотив София нали? На първия мач не си купиха билети. Първото, което направихме е да легализираме влизането на стадиона. Направихме две сметки, където да се влагат парите, защото другите сметки са запорирани.“

„В набирателната сметка трябваше да влязат парите от феновете. Тези, които искаха да има Локомотив. Те се подиграха с нас. Събраха си кутии. За какво? Взимат си парите, събират си, продават си билети незаконно. Това е първото неуважение на феновете към нас. Дали сме хубави или лоши, няма нужда да ни дават оценка. Ето на ЦСКА отидоха 5 хиляди човека. Малък отбор сме, но да покажем 5-600 човека. Това са някакви пари. Това не се случи, а започнаха обидите към нас.“

„Не коментирайте дали е имало пари. На стадиона чакат 60 човека, които чакат заплати, както и 70 телефона, вода - това работа ли е на собственика на клуба? Автобусът се развалил, оня ми иска пари за помпата. Докарахме автобус. Има автобус. Сега ние сме виновни. За какво сме виновни, че правим рестарт и работим по нашите правила?“, заяви Касев.