Празникът на град Карнобат тази година съвпадна с домакинството на местния отбор срещу Гигант Съединение, в двубой от 8-ми кръг на Югоизточната В група. 

Домакините положиха изключителни усилия, за да зарадват местните фенове, но допуснаха загуба с 1:2. Въпреки това, на стадиона също стана празник.

Карнобат и Гигант поднесоха изключително интересна и оспорвана продукция, в която и момчетата на Иван Божидаров имаха своите шансове за победа. Липсваше им само късмет пред гола. След цяло полувреме при 0:0, само в рамките на 2 минути между 54-ата и 56-ата минута гостите поведоха с 2:0 с попадения на Благовест Зайцев и Борислав Никифоров. 

Преди и след това карнобатлии имаха не малко положения пред вратата на Йонов, който обаче или бе на мястото си, или топката летеше встрани от вратата му при удари на Колев, Шопов, Янев, Петров и Садула.

Райчо Раев съумя да намали резултата до 1:2 в 89-ата минута, когато след фаул топката попадна в него, с глава голаджията удари греда, последва нов негов удар, който този път влетя в мрежата. 

В даденото продължение домакините максимално щурмуваха вратата на гостите, но усилията на червено-черните не стигнаха дори за равен. 

Следващата среща на Карнобат е идната сряда, когато предстои домакинство на Несебър, в областен полуфинал от турнира за Купата на АФЛ. Двубоят е с начален час 16:00.