Карнобат и Борислав Първомай завършиха 1:1 двубоя си от 14-тия кръг на Югоизточна В група. Липса на късмет, множество пропуски и куп кадрови проблеми лишиха домакините от спечелване на победата.

Първото полувреме завърши без гол. В него Карнобат владееше инициативата, но в завършваща фаза ударите не попадаха в целта. Чак в 48-ата минута Стойко Колев откри резултата, след като проби сред защитата на гостите и с прецизен удар опъна мрежата на вратаря Димитър Грабчев. Последваха още куп положения, които не бяха реализирани. 

Така вместо домакините да спечелят дори убедително, бяха изненадани с изравнително попадение в 87-ата минута, когато Йордан Жаров стреля в гредата, топката явно влезе зад голлинията и излезе от вратата, но съдията зачете попадение. Преди него гостите удариха и още една греда. 

Дебют за Карнобат във В група направиха тийнейджърите Никола Николов и Нурай Хабиб.

"Не се оправдаваме, играта вървя слабо. Причините са натрупаната умора - психическа и физическа. Имаме двама основни състезатели, които са с много тежки контузии. Това влияе върху играта, но не е оправдание. Ще гледаме през новата седмица да вземем мерки, с които да изправим отбора на крака, за да излезем в следващата среща с Марица за победа. Виждате, че скамейката става все по-къса. По една или друга причина отпадат футболисти от състава, някои не издържат на натоварванията, други нямат възможност да тренират. Това е проблема на аматьорския футбол, че не може да се тренира редовно и не могат да се постигат трайни резултати.“, каза след мача президентът на Карнобат Теодор Иванов.

"Резултатът не отговаря на показаното от футболистите ми, задължава ме да поема вина за изгубените точки. Чух подвиквания за оставка, готов съм да я подам, но няма да е коректно да бъде преди края на полусезона, защото това означава, че бягам от отговорност. Като свършат мачовете, УС, нашия президент и кмета ще решат бъдещето ми. Аз ще застана  твърдо зад тяхното решение, защото знам, че то ще бъде за доброто на отбора и тогава ще отговоря на всички въпроси и ще анализираме цялото ни представяне. Благодаря на всички, които са зад отбора и топлата подкрепа от фенове, ръководство и община", сподели старши треньора Иван Божидаров.