Георги Какалов и Николай Манчев са сигурни нови попълнения на Ботев Пловдив. Бившите „канарчета” постигнаха договорка с Марин Бакалов и направиха първа тренировка с отбора тази сутрин. Двамата са дали дума пред наставника да останат поне до края на сезона във „В” група, а през лятото да преговарят за дългосрочно обвързване.

Все още не е ясно кога дуото ще дебютира повторно с „жълто-черния” екип. Възможно е Николай Манчев да играе още в сряда, когато Ботев гостува на „Сокол”(Марково) в мач за аматьорската купа на България. В тази среща Марин Бакалов ще даде шанс на футболистите, които по-рядко попадат в сметките му до момента. При Какалов нещата са по-сложни, тъй като ще се чака жълтата карта от последния му отбор – Астра (Плоещ).

В същото време Ботев се раздели с първи свой играч. Нападателят Запрян Иванов бе освободен без да запише нито един официален мач за „канарчетата”. Таранът е преследван от контузии от началото на сезона и именно заради това Бакалов реши да се откаже от услугите му.