Тимът на ФК Чирпан се отказа от участие в Югоизточната "В" група, а до края на първенството на съперниците му ще бъдат присъждани служебни победи, съобщи Зоналният съвет на БФС в Пловдив.

Първият отбор, който спечели служебна победа, е Асеновец (Асеновград). Така Югоизточната "В" група продължава със 17 отбора, а през есента се отказаха още два състава – Тунджа (Ягода) и Родопа 1927 (Смолян).

Двубоят от същата дивизия Свиленград - Спортист (Роза) също не се проведе, тъй като гостите не се явиха на стадиона в Свиленград. Причините за това все още не са известни.

Начело в класирането е Тунджа-1915 (Ямбол) с 66 точки от 29 мача, пред Раковски 2011 с 61 точки от 28 мача и Ботев (Гълъбово) с 59 точки от 29 мача.

В същото време Областният съвет на БФС в Бургас изхвърли от първенството в Южната "Б" регионална група Бургос (Ливада) и го наказва с глоба в размер на 500 лв, съгласно чл.28 от ДП на БФС.

Според въпросния член, отбор напуснал самоволно терена по време на мача, се изважда от групата, в която се състезава. Това е станало по време на мача с Габерово от 15-ия кръг на Южната Б областна група-Бургас.

До момента отборът на Ливада е на 4-о място от 10 отбора с 23 точки, а в последните три кръга ще му бъдат присъждани служебни загуби, информира още БТА.